Webshop

Desktop / laptop

Het is praktisch onmogelijk om het aanbod van desktops en laptops dagelijks op te volgen. Daarom maak ik hier bewust geen selectie.

Daarentegen maak ik een selectie van een tweetal merken waarmee ik zeer goede ervaringen heb, nl MSI en Asus.

Monitors

Er zijn tal van eigenschappen waarop je een monitor kan selecteren. Belangrijkste eigenschappen zijn de resolutie, de grootte van de monitor, de reactiesnelheid, de aansluitingsmogelijkheden, al dan niet in hoogte verstelbaar.

Hieronder vind je een selectie van monitors die prijs / kwaliteit zeer goed zitten.

27 inch monitor van iiyama

iiyama G-Master GB2730QSU-B1

Eigenschappen:

Grootte: 27 inch

Resolutie: 2560 x 1440 pixels

Reactiesnelheid: 1ms

In hoogte verstelbaar: ja

Backup Oplossingen

Vaak zijn mensen zich niet bewust hoe ze best hun data (foto’s, documenten, facturen, muziek) kunnen bewaren. Computers kunnen stuk gaan of gestolen worden en wanneer je dan geen backup hebt is het ramp. Gelukkig zijn er tegenwoordig zeer goede oplossingen voor thuisgebruik.

Een goede oplossing is om regelmatig (al dan niet automatisch) een backup te nemen naar een NAS.

Een NAS is een toestel met een harde schijf die aangesloten is op je thuisnetwerk. Deze ‘harde schijf’ is dan vanop elk toestel bereikbaar maar is niet fysiek verbonden met je computer of laptop, waardoor dit een veiliger systeem is.

Er bestaan NAS toestellen met één harde schijf of met meerdere. Een uitvoering met meerdere harde schijven geniet de voorkeur en is in principe nog veiliger doordat de harde schijven dan eigenlijk elkaar ook een copy zijn van elkaar. Zo kan je in geval van een fout of defect aan één van de NAS schijven alsnog je data (foto’s, filmpjes, muziek, documenten) recupereren.

Ideale Backup oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een systeem met één harde schijf.

Synology ds 118 met 2TB harde schijf

Ideale Backup oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een systeem met 2 harde schijven. De 2 harde schijven kunnen in kopie van elkaar werken. Zo ben je extra beveiligd.

Synology ds 218play met 2 x 2TB harde schijf