Wat zijn de kosten om een website te laten maken?

Wat zijn de kosten om een professionele website te laten maken.

Je wil graag een website of webshop maar wat zijn de kosten?

Het internet is een essentieel platform voor zowel grote als kleine bedrijven, waardoor de vraag naar professioneel ontworpen websites steeds toeneemt.
“Wat kost het om een website te laten maken?” is een vraag die velen stellen als ze overwegen online te gaan of hun huidige online aanwezigheid te vernieuwen of te versterken.
Er zijn een aantal factoren die de kosten beïnvloeden, variërend van de complexiteit van het design tot de functionaliteit die jouw bedrijf of zaak nodig heeft.

Overzicht van de kosten en bepalende factoren voor het laten maken van een website

Het bouwen van een website kan variëren van een basisontwerp met enkele standaardpagina’s tot een complexe, op maat gemaakte online winkel of bedrijfswebsite met meerdere integraties zoals webshop of online boeking systemen, persoonlijke gebruikersaccounts, en interactieve functies.

Starter websites

Voor wie net begint of de zelfstandige ondernemer kan een eenvoudige website volstaan. Deze optie is vaak het goedkoopst en kan variëren van enkele honderden tot ongeveer duizend euro. Staterswebsites zijn meestal voorzien van een enkele landingspagina, een contactpagina en wat foto’s.

Pro-websites

Een “Pro Website” is perfect voor ondernemers die een professionele en effectieve online aanwezigheid willen opbouwen. Met vijf pagina’s biedt het een gestroomlijnde oplossing voor bedrijven en ondernemers om hun merk, diensten en contactinformatie duidelijk te presenteren. Door te werken met verschillende pagina’s kan je extra gaan inzetten op je online zichtbaarheid in Google (SEO). Je krijgt ook een handleiding om zelf je website te gaan wijzigen op vlak van tekst, foto’s, etc.

Premium-websites

Middelgrote bedrijven of ondernemingen die hun diensten uitgebreider online willen presenteren, kiezen vaak voor een Premium-website. Deze websites hebben meer aangepaste pagina’s en functionaliteiten zoals een klantenportaal, integratie van sociale media, een professionele blog, online boeking systemen. De kosten hiervoor kunnen uiteenlopen, afhankelijk van de functionaliteiten en de content. Hoe meer content, hoe meer werk.

E-commerce websites of webshops

Voor bedrijven die online producten of diensten willen verkopen, is een e-commerce website essentieel. We spreken dan ook meestal gewoon over een webshop. De kosten hiervoor zijn significant hoger vanwege de benodigde technische integraties zoals betalingsmogelijkheden, geavanceerde productfilters, klantbeoordelingssystemen, en voorraadbeheer. Alles moet ook uitgetest worden en meestal in de huisstijl. Hier kruipt heel wat werk in.

Afhankelijk van de complexiteit van de e-commerce functies kunnen deze websites beginnen bij enkele duizenden euro’s.

Website laten maken. Waarom kiezen voor Wij Maken Jouw Website

Wij Maken Jouw Website, dat is kiezen voor:

 • Ervaring

 • Oog voor afwerking

 • Ondersteuning

 • Passie voor de job

 • Prijs / Kwaliteit

 • Gerichte aanpak

Waarom zou je kiezen voor Wij Maken Jouw Website?

Als zelfstandige of KMO is het cruciaal om een partner te hebben die echt met je meedenkt, betrouwbaar is, betaalbare websites biedt en professionaliteit uitstraalt. Bij Wij Maken Jouw Website begrijpen we de unieke behoeften van zelfstandigen en ondernemers en streven we ernaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden die echt werken voor jouw bedrijf.

Wil je een professionele en moderne website laten maken voor jouw bedrijf waarbij je:

 • Zelf je tekst kan aanpassen

 • Snel online vindbaar bent

 • Inhoud altijd optimaal getoond wordt (Responsive Ontwerp)

 • Zelf foto’s kan plaatsen
 • Kan rekenen op ondersteuning
 • Website veilig en up-to-date blijft

Factoren die de prijs van een website beïnvloeden

Functionaliteit en integraties

De functionaliteit die je nodig hebt, zoals  plugin integraties, interactieve elementen, en beveiligingsfuncties, kunnen ook de kosten opdrijven. Elk van deze elementen vereist meer ontwikkelingstijd en gespecialiseerde kennis.

Responsive design

Meer dan ooit worden mobiele apparaten steeds vaker gebruikt om te surfen op internet, dus een responsief design is essentieel. Dit zorgt ervoor dat je website er goed uitziet en functioneert op alle apparaten, wat de ontwikkelingskosten kan verhogen.

Website laten maken? Steeds optimale weergave door Responsive Design

Naast de kostprijs voor een website, veelgestelde vragen over het laten maken van een website

 • Wanneer komt m’n website online?

  Afhankelijk van de complexiteit kan de ontwikkeling van een website enkele weken tot maanden duren. Veel hangt af van de medewerking van de klant. Heb je al foto’s en informatie klaar? Uiteraard kunnen we hier ook bij helpen, alleen duurt het dan wel iets langer.

 • Heb ik een maandelijkse kost zoals bij…?

  Nee er zijn geen maandelijkse kosten voor je website. Je betaalt een eenmalig bedrag om je website te laten maken. Er zijn geen contracten van jaren en geen kleine lettertjes.

 • Zijn er dan geen kosten meer nadien?

  Er zijn wel terugkerende kosten verbonden aan het hebben van je website. Buiten de initiële ontwikkelingskosten moet je ook rekening houden met hosting, onderhoud, en mogelijk updates en beveiliging.

 • Kan ik zelf foto’s en tekst aanpassen?

  Uiteraard kan dit. Je klanten en zeker Google zal dit appreciëren, het zal je Google Ranking bevorderen. Met onze websites kun je eenvoudig zelf foto’s plaatsen en je site up-to-date houden. Pro en Premium website eigenaars krijgen hiervoor een handleiding en we staan altijd beschikbaar om te helpen.

 • Wanneer zal mijn website vindbaar zijn?

  Zodra je website online komt te staan kan deze bezocht worden. Er is echter een verschil tussen direct -en organisch verkeer naar je website. Wanneer je iemand vraagt naar je domeinnaam te surfen (bv via je visitekaartje) dan komen ze onmiddellijk op je website. Via Google gevonden worden duurt wat langer. Google zal je site namelijk moeten indexeren en opnemen in z’n spider web en dit duurt wel enkele weken.

 • Is mijn website beschermd tegen hackers?

  Websites liggen continue onder aanval van Hackers.Het is niet anders. Niet dat er effectief continue een persoon mee bezig is, maar ze willen website hacken en gebruiken daar allerhande geautomatiseerde tools voor. Wij zorgen ervoor dat je website veilig en up-to-date blijft, zodat het risico beperkt wordt.We nemen ook regelmatig backups waardoor je als ondernemer op beide oren kan slapen.

 • Ik heb specifieke wensen

  Wij begrijpen dat elk bedrijf uniek is. Daarom bieden wij een persoonlijke aanpak waarbij we bouwen aan een samenwerking in vertrouwen met onze klanten. Dit zorgt voor een website die precies past bij jouw behoeften.

Ben je klaar om een professionele website te laten maken voor jouw bedrijf?

Wij Maken Jouw Website biedt al complete, op maat gemaakte websites aan vanaf slechts €850, eenmalig te betalen. Geen herhaalde maandelijkse of jaarlijkse kosten – gewoon eenmalig investeren in jouw online succes. Bekijk onze andere tarieven om een website te laten maken.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om online te groeien!

Wat zijn de kosten om een professionele website te laten maken

Je website door ons laten maken. Het proces van offerte tot lancering van je nieuwe website:

Stap 1: Verkennend gesprek

De eerste stap in het proces van een website laten maken, is een verkennend gesprek.  Zo leren wij jouw bedrijf kennen en bespreken we je doelen en behoeften. Dit gesprek stelt ons in staat om te begrijpen wat je zoekt in een website en welke functionaliteiten voor jou van belang zijn.

Stap 2: Offerte en goedkeuring

Op basis van het verkennende gesprek maken wij een duidelijke offerte. Deze offerte bevat alle details van het project, inclusief de kosten. Zodra je de offerte hebt goedgekeurd, gaan we direct aan de slag met het maken van je website. Deze transparante aanpak zorgt ervoor dat je weet wat je kunt verwachten en dat er geen verrassingen zijn.

Stap 3: Ontwikkeling en lancering

Na de goedkeuring begint het echte werk. We ontwikkelen de website, houden je op de hoogte en streven naar een vlotte vooruitgang. W houden je op de hoogte van de voortgang. Zodra de website klaar is, lanceren we deze snel, zodat je bedrijf online kan blijven groeien. Na lancering blijven we ondersteuning bieden.

Webdesign en computer ondersteuning voor KMO

Hoe mijn klanten de samenwerking ervaren

Overweeg je om met mij samen te werken, maar wil je nog wat meer informatie? Hier kun je ervaringen van mijn klanten lezen.

In hoeverre heeft mijn opdracht en service aan de verwachtingen voldaan? Waarom?
Helemaal voldaan

Hoe heb je mij of mijn diensten als ICT deskundige ervaren?
Prima

Hoe ervaar je onze samenwerking?
Uitstekend

Shanna Elskens, Hairytale

In hoeverre heeft mijn opdracht en service aan de verwachtingen voldaan? Waarom?
Volgens mij prima, alles werd uitgevoerd volgens de afspraak. De planning werd ook gevolgd en dit is als klant steeds aangenaam.

Hoe heb je mij of mijn diensten als ICT deskundige ervaren?
Prima, het is ook altijd aangenaam om met de chef/eigenaar te kunnen werken/spreken

Hoe ervaar je onze samenwerking?
Uitstekend

Fredy, Beke Kerk

In hoeverre heeft mijn opdracht en service aan de verwachtingen voldaan? Waarom?
Ben heel tevreden

Hoe heb je mij of mijn diensten als ICT deskundige ervaren?
Heel aangenaam

Hoe ervaar je onze samenwerking?
Uitstekend

Houwenhuyse Johan, Parket Johan

In hoeverre heeft mijn opdracht en service aan de verwachtingen voldaan? Waarom?
Verwachtingen volledig ingelost! Snelle service en correcte vraagprijs.

Hoe ervaar je onze samenwerking?
Uitstekend

Kwinten doet voor ons al enkele jaren de ICT ondersteuning binnen ons bedrijf. Aangezien enkele belangrijke machines verbonden zijn met het netwerk is het voor ons belangrijk dat alles operationeel blijft.

We zijn tevreden van de samenwerking en de uitgevoerde opdrachten worden voltooid volgens onze verwachtingen: kennis van zaken, snelle afhandeling, orde, etc

Hoe mijn klanten de samenwerking ervaren

Kwinten doet voor ons al enkele jaren de ICT ondersteuning binnen ons bedrijf. Aangezien enkele belangrijke machines verbonden zijn met het netwerk is het voor ons belangrijk dat alles operationeel blijft.

We zijn tevreden van de samenwerking en de uitgevoerde opdrachten worden voltooid volgens onze verwachtingen: kennis van zaken, snelle afhandeling, orde, etc

In hoeverre heeft mijn opdracht en service aan de verwachtingen voldaan? Waarom?
Helemaal voldaan

Hoe heb je mij of mijn diensten als ICT deskundige ervaren?
Prima

Hoe ervaar je onze samenwerking?
Uitstekend

Shanna Elskens, Hairytale

In hoeverre heeft mijn opdracht en service aan de verwachtingen voldaan? Waarom?
Verwachtingen volledig ingelost! Snelle service en correcte vraagprijs.

Hoe ervaar je onze samenwerking?
Uitstekend

In hoeverre heeft mijn opdracht en service aan de verwachtingen voldaan? Waarom?
Volgens mij prima, alles werd uitgevoerd volgens de afspraak. De planning werd ook gevolgd en dit is als klant steeds aangenaam.

Hoe heb je mij of mijn diensten als ICT deskundige ervaren?
Prima, het is ook altijd aangenaam om met de chef/eigenaar te kunnen werken/spreken

Hoe ervaar je onze samenwerking?
Uitstekend

Fredy, Beke Kerk

In hoeverre heeft mijn opdracht en service aan de verwachtingen voldaan? Waarom?
Ben heel tevreden

Hoe heb je mij of mijn diensten als ICT deskundige ervaren?
Heel aangenaam

Hoe ervaar je onze samenwerking?
Uitstekend

Houwenhuyse Johan, Parket Johan